Maria Erikson

Taideyliopiston Kuvataideakatemian opiskelijat

Teos

Landless Bodies
Puurakenne, käsintehty paperi, vedokset paperilla ja seinillä
2019

Työni tarkastelee erilaisten materiaalien pintoja, joita käytän taiteellisessa työskentelyssäni. Altistamalla paperin ja arabikumin kulutukselle ja kontaktille tarkastelen muutoksia, jotka tapahtuvat näiden asioiden vuorovaikutuksessa. Sekä paperi että arabikumi ovat luonteeltaan liikkuvia ja katoavia.

Asetan käsintehdyt kosteat paperit tilallisille rakenteille. Papereiden kuivuessa tarkastelen niiden muuttuvaa muotoa. Asetan arabikumilla vedostetut silkkipainovedokset veteen ja seuraan kuinka painettu jälki katoaa.

Työskentelyssäni tärkeintä on vuorovaikutus materiaalin kanssa, ei ainoastaan sen mahdollisuudet jäljen siirtämiseen. Tutkin materiaalien pieniä muutoksia ja etsin niitä erottavia tekijöitä tämän prosessin sisällä.

Teoksellani Landless Bodies haluan tehdä näkyväksi löytöjäni.

Curriculum vitae

Lue tekijän CV

Website

http://.www.mariaeriksonartworks.com

Grafiikalla on väliä

Oslo National Academy of Fine Arts

Julkaise tai tuhoudu!

Tokyo University of the Arts

In a State of Flux: What now? Where are we?

Taideyliopiston Kuvataideakatemia

Dyscorpia

University of Alberta

Graphica Creativa

Pohjoismaiden vanhin grafiikkanäyttely

Graphica Creativa on pohjoismaiden vanhin ja ainoa säännöllisesti järjestettävä kansainvälinen grafiikkanäyttely Suomessa. Kolmen vuoden välein toistuvaa Graphica Creativaa on järjestetty Jyväskylässä vuodesta 1975 lähtien. Vuoden 2019 näyttelyn on tuottanut Jyväskylän Taidemuseo ja sitä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Sivuston on tuottanut Jyväskylän taidemuseo | Webdesign Harjula web & dev