Graphica Creativa 2019 hereafter

Graphica Creativa 2019 – Hereafter -näyttelyyn on kutsuttu taideyliopistot kolmesta maanosasta; Helsingistä, Oslosta, Tokiosta sekä Edmontonista, Kanadasta. Kukin oppilaitos on valinnut omaan osioonsa ajankohtaisen teeman. Pääosassa ovat taidegrafiikan opiskelijat, jotka ovat tuottaneet näyttelyyn teemoihin liittyen omat projektinsa. Opiskelijatöiden lisäksi esillä on professorien ja opettajien teoksia.

Nykygrafiikka on kiinni ajassa ja osallistuu ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kehon ja teknologian rajapintojen tulevaisuutta tutkivassa projektissa kanadalaiset opiskelijat pohtivat miten lääketiede ja teknologia vaikuttavat kehonmielikuviimme. Helsingin Kuvataideakatemian grafiikan opiskelijoiden teemana on maailman tila. Teosten aiheita ovat epävarmuus tulevaisuudesta, ilmastonmuutos ja resurssien riittäminen. Kulttuurisista eroista huolimatta kaikilla on yhteinen huoli maapallomme tulevaisuudesta.

Hereafter -näyttelyssä nuoret taiteilijat käsittelevät grafiikkaa taidemuotona, taiteen julkaisemisen kysymyksiä sekä grafiikan asemaa nykytaiteen kentällä. Japanilaiset opiskelijat pohtivat miten yhä runsaampi kuvatulva näkyy yhteiskunnassamme ja miten se vaikuttaa meihin. Norjalaiset opiskelijat tutkivat ja määrittelevät uudelleen taidegrafiikan käsitettä.

Vuoden 2019 Graphica Creativassa näkyy grafiikan käsitteen laajeneminen ja digitaalisuuden vaikutus. Opiskelijat viitoittavat tietä kohti laajentunutta grafiikan kenttää, missä perinteet, uudet tekniikat ja niiden yhdistelmät kohtaavat.

Näyttelyssä ovat mukana Taideyliopiston Kuvataideakatemia, Helsingistä, Kunsthøgskolen i Oslo, Norjasta, Geidai, Tokyo University of the Arts, Japanista ja University of Alberta, Edmonton, Kanadasta.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

 

Jyväskylän taidemuseo kartalla

Graphica Creativa 2019 näyttelyn sijainti

JYVÄSKYLÄN TAIDEMUSEON HOLVI

Grafiikka on tärkeää

Oslo National Academy of Fine Arts

Julkaise tai tuhoudu!

Tokyo University of the Arts

In a state of Flux: What now? Where are we?

Taideyliopiston Kuvataideakatemia

Dyscorpia

University of Alberta

Sivuston on tuottanut Jyväskylän taidemuseo | Webdesign Harjula web & dev