Luennot

Luennot liittyvät kansainväliseen taidegrafiikan Graphica Creativa -triennaaliin 27.9.–1.12.2019, joka järjestetään 15. kerran Jyväskylän taidemuseossa.

Kulttuurinen kestävyys ja tulevaisuus

to 14.11. klo 16.30–17.30

FT dosentti, varajohtaja, yliopistonlehtori Katriina Siivonen, Turun yliopisto

Katriina Siivonen on tulevaisuudentutkija ja etnologi. Hän on työskennellyt Turun yliopistossa, Åbo Akademissa ja Helsingin yliopistossa. Siivonen opettaa tulevaisuudentutkimusta kansainvälisessä tulevaisuudentutkimuksen maisteriohjelmassa ja Turun kauppakorkeakoulun suomenkielisissä maisteriohjelmissa sekä kestävää kehitystä vastuualueenaan kulttuurinen kestävyys. Yksi tutkimuskohteista on kulttuurisen ja ekologisen kestävyyden rajapinta. Toinen pääteema on kulttuuriperintö ja tulevaisuusperintö tulevaisuutta rakentavana välineenä.

Taidegrafiikan ja sen opetuksen tulevaisuus muuttuvassa maailmassa

to 28.11. klo 16.30–17.30

kuvataiteilija, professori Annu Vertanen, Taideyliopisto Helsinki

Annu Vertanen on taidegraafikko ja taiteen maisteri. Hän on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa, Lahden Taideinstituutissa ja Aalto-yliopistossa. Vertanen on pitänyt näyttelyjä eri puolilla maailmaa ja Suomessa. Hän on opettanut Tukholman kuninkaallisessa taidekorkeakoulussa, Yhdysvalloissa Virginian ja Wyomingin yliopistoissa, Kuvataideakatemiassa sekä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa hän on hoitanut kuusivuotista taidegrafiikan professuuria vuodesta 2016.

Työpajat

Grafiikan työpajat lauantaisin

5.10., 26.10. ja 16.11. klo 13–16

Grafiikan työpajassa voit itse kokeilla taidegrafiikan tekemistä ohjaajan johdolla. Voit osallistua yhteen tai kaikkiin pajoihin, sillä joka kerralla perehdytään eri tekniikoihin. Pajat sopivat sekä vasta-alkajille että harrastajille. Lauantaipajoista ensimmäisessä 5.10. opiskellaan carborundumia, toisessa 26.10. kokeillaan kuivaneulatekniikkaa ja 16.11. tutustutaan kohopainoon. Mukaan mahtuu kerrallaan 12 henkilöä. Työpajan hinta 12 € sisältää ohjauksen ja materiaalit, pajan kesto on kolme tuntia. Alle 24-vuotiaille maksutta! Ohjaajana toimii Imatran taidekoulussa taidegrafiikkaan erikoistunut Maria Pihl. Työpajan yhteydessä voi tutustua Graphica Creativa -näyttelyyn.

Ilmoittaudu mukaan linkin kautta

www.lyyti.fi/reg/Grafiikan_tyopaja_5118

Opastukset

Yleisöopastus Graphica Creativa -näyttelyyn

pe 4.10. ja 29.11. klo 16.30
vapaa pääsy

jyväskylän taidemuseo kartalla

JYVÄSKYLÄN TAIDEMUSEON HOLVI

Grafiikka on tärkeää

Oslo National Academy of Fine Arts

Julkaise tai tuhoudu!

Tokyo University of the Arts

In a state of Flux: What now? Where are we?

Taideyliopiston Kuvataideakatemia

Dyscorpia

University of Alberta

Sivuston on tuottanut Jyväskylän taidemuseo | Webdesign Harjula web & dev