Emma Peura

Taideyliopiston Kuvataideakatemian opiskelijat

Teos

Aallokko / Saari / Virta/ Riutta
Käsintehty paperi hampusta ja puuvillasta, kivi, lanka
2019

Vesi on edellytys elämälle ja niin myös taiteen tekemiselle. Teoksissani tutkin käsintehdyn paperin ominaisuuksia ja ihastelen veden ja paperimassan yhteistyön tuloksia. Tämä teossarja onkin eräänlainen kiitos vedelle.

Veden avulla olen valmistanut erikokoisia papereita kuituhampusta ja puuvillasta. Kuituhamppu on perinteinen viljelyskasvi jota on viljelty tuhansia vuosia ja Suomessakin se on ollut tärkeä materiaali mm. tekstiilituotannossa. Kuidusta valmistetaan nykyään esimerkiksi öljypohjaisia muoveja korvaavia biokomposiitteja sekä poltto-ominaisuuksiltaan puuta vastaavaa bioenergiaa[1]. Vaikka kuituhampulla ei olekaan päihdyttäviä ominaisuuksia, sitä viljelläkseen on Suomessa anottava erityislupa.

[1] http://www.hemprefine.fi/projects/kuituhamppu-lyhyesti

Curriculum vitae

Lue tekijän CV

Website

http://www.emmapeura.com

Grafiikalla on väliä

Oslo National Academy of Fine Arts

Julkaise tai tuhoudu!

Tokyo University of the Arts

In a State of Flux: What now? Where are we?

Taideyliopiston Kuvataideakatemia

Dyscorpia

University of Alberta

Graphica Creativa

Pohjoismaiden vanhin grafiikkanäyttely

Graphica Creativa on pohjoismaiden vanhin ja ainoa säännöllisesti järjestettävä kansainvälinen grafiikkanäyttely Suomessa. Kolmen vuoden välein toistuvaa Graphica Creativaa on järjestetty Jyväskylässä vuodesta 1975 lähtien. Vuoden 2019 näyttelyn on tuottanut Jyväskylän Taidemuseo ja sitä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Sivuston on tuottanut Jyväskylän taidemuseo | Webdesign Harjula web & dev